25.1 C
Amsterdam
Saturday, June 13, 2020

Ahrefs review 2020

Must read

Ahrefs review 2020

Wat is Ahrefs? Ahrefs is een van de meest bekende SEO tools die er zijn....

Time Machine in Catalina 10.15.3 heeft serieuze bugs

Mogelijk hebben sommige van onze lezers het al gemerkt, maar de nieuwe versie van MacOS Catalina 10.5.3 heeft wat serieuze bugs. Waarbij we nu adviseren om niet...

Wat is Ahrefs?

Ahrefs is een van de meest bekende SEO tools die er zijn. Maar wat doet Ahrefs en is het ook daadwerkelijk zo goed als men zegt. Laten wij daar wat dieper op ingaan. Ik heb de afgelopen tijd wat meer onderzoek gedaan naar mogelijke tools om mijn eigen SEO vaardigheden te verbeteren maar daarbij ook de best bang for my buck. SEO tools als je die wilt gaan gebruiken buiten om wat zij gratis aanbieden dan krijg je als snel met wat heftige prijzen te maken, dus het investeren in de juiste tool is vrij belangrijk, omdat je niets voor gratis krijgt.

Wat kost Ahrefs?

ahrefs review 2020
Prijzen Ahrefs 13/6/2020

Je kunt al snel zien dat Ahrefs niet vrij goedkoop is. Ook al zou je starten met 99 dollars. Dat is voor sommige starters toch een vrij groot bedrag als je alleen maar wilt leren en dingen proberen. Ahrefs bied gelukkig een 7 day trial dat je kunt gebruiken om te experimenteren met de mogelijkheden die Ahrefs aanbied. Daarnaast de groter dat je gaat, bied het natuurlijk ook veel meer mogelijkheden waarbij je ook mooie rapporten eruit kunt halen. Mocht je in de business zijn van SEO.

Overview:

ahrefs review 2020
Overview van Bol.com 13/6/2020 door Geniuses

Als je een site Explorer doet zoals hierboven wordt aangegeven (wat je ook gratis kunt doen voor een gelimiteerd aantal sites) word je al snel gebombardeerd met informatie die je misschien in het begin niet veel zal zeggen. Dat is natuurlijk begrijpelijk maar een paar elementen als bedrijf of persoon zijnde met een website zal je al veel zeggen over de huidige stand van je website. De belangrijke elementen vaak voor bedrijven en personen met een website is de Backlinks die je hebt en de organic Keywords.

Wat zijn Organic Keywords en Backlinks?

Organic Keywords en backlinks zijn het levensbloed van een website. In combinatie met de Domain Authority bepaald Google hoe hoog of laag je links daadwerkelijk in Google terecht komen. De betere de kwaliteit backlinks die je hebt, verhoogt je domain authority waarbij je organic keywords oftewel de pagina’s die je wilt ranken in google een bepaalde positie krijgt. Zo kan je ook zien in Ahrefs welke pagina’s het beste presteren.

ahrefs review 2020

Zo kun je zien dat Boeken op Bol.com nog steeds vrij goed doen. Omdat er ook een hoog volume aan traffic specifiek naar die pagina gaan. Naast de best presterende pagina’s zie je ook gelijk op welke positie zij staan. Wat voor elke persoon vrij handige informatie is. Mogelijk is het zo dat de pagina die je wilt ranken of de specifieke zoek term niet correct staat ingesteld op je website dat kan bepalende zijn in de manier waarbij potentiële nieuwe klanten/mensen jouw website bezoeken. Deze informatie kun je weer verwerken in een marketing plan.

Hoe rank ik dan met Ahrefs?

Ahrefs bied verschillende tools aan die je kunt ondersteunen met het ranken van je pagina’s, site Explorer bied voornamelijk informatie aan die je kunt gebruiken om een bepaald plan op te stellen maar Ahrefs heeft ook Keyword explorer die je kan gebruiken om keywords te vinden die je eventueel kunt gebruiken voor je website of blog posts.

ahrefs review 2020

Door te zoeken naar Ahrefs review 2020 kan ik zien dat het vrij makkelijk is om in de top 10 voor dit keyword te komen doordat er vrij weinig competitie is daarbij geeft Ahrefs ook aan dat je maar 7 backlinks nodig heb om in de top 10 te staan. Natuurlijk staat Ahref zelf op nummer 1. Daarnaast kun je ook zien wat andere sites doen.

ahrefs review 2020

Hieruit kan ik zien dat de gemiddelde site vrij weinig backlinks heeft in verwijzing naar Ahrefs review of überhaupt er over heeft. Dat betekend dus dat dit geschikte content is. Maar het betekend niet alles, zo is zoekvolume ook een erg belangrijke factor als je wilt ranken in Google. Hoe hoger het zoekvolume is hoe groter de kans bestaat dat je gevonden wordt, maar er is ook een nadeel aan zoekvolume. Vaak de meeste bezochten termen worden al vrij vaak gedomineerd door de grotere competitie en daar tussen komen is vrij moeilijk, maar niet als je specifiek voor dat bepaalde Keyword betaald met een Google Pay per click advertentie, maar dat kan vrij prijzig zijn op langer termijn, omdat er geen garantie is op conversie.

Zo is het lastig om te ranken op zoek term Airco en is het een vrij korte term, omdat het niet echt specifiek is.

ahrefs review 2020

Je ziet ook al snel dat meeste bedrijven een PPC advertentie erop hebben draaien. Waarbij meeste mensen vaak toch op de advertentie klikken maar vele zullen naar benenden scrollen om te zoeken naar de organic ranking pages te kijken.

Als wij wat Specifieker worden Zoals Slotenmaker Amsterdam.

ahrefs review 2020

Dan kun je al snel zien dat vrij lastig wordt om te ranken voor die zoek term, omdat er meer websites zien die mee spelen die al heel wat groter zijn.

ahrefs review 2020

Dus in het kort. Ahrefs is een onmisbare tool voor SEO en Google ranking, daarbij is het zeker zijn geld waard als je eenmaal weet hoe je het moet gebruiken.

- Advertisement -

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article

Ahrefs review 2020

Wat is Ahrefs? Ahrefs is een van de meest bekende SEO tools die er zijn....

Time Machine in Catalina 10.15.3 heeft serieuze bugs

Mogelijk hebben sommige van onze lezers het al gemerkt, maar de nieuwe versie van MacOS Catalina 10.5.3 heeft wat serieuze bugs. Waarbij we nu adviseren om niet...